woensdag 9 december 2015

Verschillende soorten hapjes

Je ziet het steeds vaker. Kleine hapjes bij restaurants. Een variant op tapas. Niet altijd even gezond, maar wel lekker. Zeker met een wijntje erbij :)  Kleine hapjes zoals fingerfood is tegenwoordig zeer hip. Cateringbedrijven als Culinair Pakhuys specialiseren zich in fingerfood, vorkjesdiners en amuse buffeten.

Vorkjesdiner

Een vorkjesdiner is onder de meeste mensen waarschijnlijk niet bekend. Een vorkjesdiner is een gehele maaltijd die men alleen eet met een vork, zoals de naam dus al zegt. Deze vorm van dineren biedt uw gasten de mogelijkheid om een snelle maaltijd te consumeren, maar ze toch maximaal te vullen. Ook geeft u hen de kans om te socialiseren onder het eten, zodat uw gasten optimaal tevreden zijn. Bij een vorkjesdiner denkt u aan gerechten zoals sushi, gegaarde visfilet en diverse kaassoorten. Bij een vorkjesdiner komen, zoals bij een normaal diner, ook de voor-, hoofd- en nagerechten aan bod, maar deze worden in kleine porties geserveerd. Om een volledige maaltijd te evenaren, voldoen 7 gangen om uw gasten te vullen. Tussen de gerechten door zit ongeveer een half uur tijd.

Fingerfood

Fingerfood, de naam geeft het al aan, is een maaltijd die volledig te eten is met de handen. Deze vorm van het serveren van hapjes past men vaak toe wanneer uw bijvoorbeeld een borrel mooi aan wil kleden. Ook bij fingerfood denkt u aan sushi, kaas en tartaar. Ook heeft u de keuze uit kleine gebakjes en uitheemse gerechten zoals kleine quiches en hot dogs. Vaak serveert men nagerechten zoals gebak en taart in de zin van fingerfood, omdat men het gewend is om dit met de handen te eten en omdat dit gemakkelijke en toch lekkere gerechten zijn.

Amuse buffet

Een amuse buffet is niet zoals de buffetten die men kent. Dit buffet is verschillend van de rest, omdat het ten eerste als voorgerecht geserveerd is en ten tweede omdat het niet in grote porties voor iedereen is. De gerechten zijn per persoon uitgezocht en serveert men dan in de gewenste portie, op schalen of borden, voor die persoon. Zo is deze vorm van catering zeer persoonlijk en elegant tegenover uw gasten. Op deze manier houdt u uw gasten tevreden en vult u toch alle magen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rondreis Bolivia en Chili

Waar Chili al een ontdekt land is waar je hele mooi schatten hebt is Bolivia nog een relatief onbekende land omdat dit land vaak wordt over...