vrijdag 3 februari 2017

Tips tegen spierpijn

Sporten is tegenwoordig een van de belangrijkste activiteiten in ons leven, omdat het is bewezen dat het je gelukkiger maakt en je er een slank lichaam op nahoudt. Helaas is het wel zo dat je, bij een slechte of geen warming-up en cooling down, nogal veel spierpijn in je lichaam kan krijgen. Vooral bij intensieve sporten als boksen en atletiek zijn deze technieken van groot belang. Maar er zijn meerdere manieren om spierpijn te voorkomen of te verhelpen. Welke dat zijn? Dat lees je in onderstaand bericht.

Warming-up en cooling down bij boksen

Zoals gezegd zijn deze 2 technieken het belangrijkst van allemaal. Een goede warming-up zorgt er niet alleen voor dat je spieren van tevoren goed warm zijn, ook is de kans een stuk groter dat je er blessures aan overhoudt. Een goede opwarming bevat onder andere rek- en strekoefeningen, korte sprintjes en knieheffen. Het is met name belangrijk om de spiergroepen op te warmen die het meest gebruikt gaan worden. Ga je veel rennen, train dan je bovenbeenspieren en kuiten. Ga je veel met je armen werken, pak dan een dumbell of een kettlebell. Dit geldt ook voor de cooling down, maar pas het dan wel aan op wat je nog kan doen in verband met je conditie.
Het juiste materiaal hiervoor is te vinden op Dominus Profighting

Voeding

Ook het aanpassen van je voedingspatroon kan positieve resultaten hebben. Het is niet zo moeilijk om een bepaald schema te maken, omdat er tegenwoordig op het internet en in boeken genoeg informatie te vinden is om te weten wat je moet eten. Ook de hulp inschakelen van een personal trainer heeft vaak nut, omdat hij of zij exact weet wat jouw lichaam nodig heeft. Eiwitten helpen bijvoorbeeld bij het herstel van de spieren en koolhydraten zorgen ervoor dat je meer uithoudingsvermogen opbouwt. Natuurlijk is een teveel of een tekort aan deze voedingsstoffen juist nadelig. Stem dit dus goed af op jouw eisen. Zeker bij een sport als is de voeding van groot belang. Dus trek je bokshandschoenen aan en kom in beweging:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rondreis Bolivia en Chili

Waar Chili al een ontdekt land is waar je hele mooi schatten hebt is Bolivia nog een relatief onbekende land omdat dit land vaak wordt over...