vrijdag 25 september 2015

5 gezondheidstips

De meeste gezondheidstips zijn erg vanzelfsprekend. Om gewicht te verliezen eet je minder en sport je meer. Om meer energie te krijgen, slaap je langer en om uitdroging te voorkomen, drink je meer. Toch zijn er ook een paar tips waarvan je waarschijnlijk dacht dat ze het omgekeerde effect hadden.

1. Drink warme dranken 

Wanneer het erg warm is, wil je normaal gesproken liever een ijsje of een koud glas cola in plaats van een kop koffie of thee. Maar een dergelijke warme drank koelt het lichaam juist af. Wanneer je iets warms drinkt, zweet je meer waardoor je lichaam uiteindelijk op een natuurlijke wijze koeler wordt. 

2. Beweeg veel

Na een lange en vermoeiende dag, is sporten waarschijnlijk wel het laatste wat je wil. Maar een halfuurtje sporten geeft je nou net een boost van energie. Bovendien voel je je mentaal ook fitter.

3. Neem afstand van uw partner

Een volle agenda combineren met de relatie met je partner is nooit gemakkelijk. Veel koppels blazen hun relatie nieuw leven in door meer en langer samen te zijn. 'Maar soms is het beter om wat tijd vrij te houden voor jezelf', zegt psychologe Elizabeth Lombardo. 'Hierdoor verdwijnt een heleboel stress, wat een relatie alleen maar ten goede komt.'

4. Drink water bij een volle maag

Wanneer je vol zit na je maaltijd, is zelfs een glas water drinken een hele klus. Toch helpt het juist heel goed om je beter te voelen. Het water zet namelijk de oplosbare vezels in je eten om in een soort gel, waardoor je opgeblazen gevoel verdwijnt.

5. Meer kilo's, maatje kleiner

Hoewel vijftig kilo spieren natuurlijk evenveel weegt als vijftig kilo vet, nemen spieren minder plaats in. Als je sport, verdwijnt je vet en krijg je meer spieren. Hierdoor pas je in de kortste keren in een (paar) maatje(s) kleiner.

Bron: knack.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rondreis Bolivia en Chili

Waar Chili al een ontdekt land is waar je hele mooi schatten hebt is Bolivia nog een relatief onbekende land omdat dit land vaak wordt over...