donderdag 27 april 2017

Tips bij het kopen van een huis

Stel: je wilt met je partner een mooi huisje kopen aan de rand van de stad, maar je hebt geen idee hoe dit in zijn werk gaat, omdat dit je eerste keer is. Dan is het erg fijn als je op iemand kan terugvallen die hier wel verstand van heeft. Maar wat nu als je niet zo iemand kent? Dan wordt het allemaal toch een beetje eng. Gelukkig zijn er een aantal standaard tips waar je je aan kunt houden, zodat je al een heel eind komt. Lees ze hieronder.

Woning bezichtigen

Nadat je een mooie woning hebt gezien op internet en een afspraak hebt gemaakt met de verkoper en de makelaar, wordt het tijd om te gaan bezichtigen. Dit houdt in dat je gaat kijken hoe het huis er precies van binnen en buiten uitziet, zodat je een beter beeld krijgt van wat je mogelijk gaat kopen. Het is namelijk vrij gemakkelijk om een woning er beter uit te laten zien op foto’s dan het in werkelijkheid is. Laat je hierdoor niet misleiden en bezichtig datgene wat je op het oog hebt meer dan eens. Zo weet je zeker of je je er thuis voelt en of je geen rare of opmerkelijke zaken over het hoofd hebt gezien.

Makelaar en verkoper

Je staat er natuurlijk niet alleen voor als je een woning (ver)koopt, want je hebt altijd een makelaar die van de meeste zaken op de hoogte is. Hij of zij heeft al vaak genoeg geholpen om een huis te verkopen en zal je dan ook nu zo goed mogelijk helpen. Ben daarom niet bang om vragen te stellen, die misschien erg stom klinken, maar wel van belang zijn. Er bestaan geen domme vragen, dus vraag diegene maar het hemd van het lijf, zodat je zeker weet dat je goed zit. Je kan ook altijd vragen stellen aan de verkoper, want dat is nota bene degene die de meeste kennis heeft van het huis zelf.

Deskundige


Mocht je toch nog niet genoeg antwoord krijgen op je vragen, stel dan een deskundige op het gebied in. Heb je bijvoorbeeld vragen over bouwkundige kwesties, schakel dan een aankoopmakelaar in. Heb je vragen op juridisch gebied, neem contact op met iemand die hiervan verstand heeft. Via via kom je al een heel eind. Ga voor meer informatie naar https://www.snelhuisverkopen.nl/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rondreis Bolivia en Chili

Waar Chili al een ontdekt land is waar je hele mooi schatten hebt is Bolivia nog een relatief onbekende land omdat dit land vaak wordt over...