zondag 26 februari 2017

Als je wordt ontslagen

Ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt, maar wat moet je doen als je wordt ontslagen?

Wanneer je een ontslagbrief van je werkgever hebt ontvangen moet daar een goede gegronde reden voor zijn. Je kan niet zomaar worden ontslagen, als je het er niet mee eens bent of twijfelt aan de ontslagbrief dan is het verstandig om juridisch advies aan te vragen. Je werkgever hoeft niet altijd het bedrijf te zijn waar je werkt. Het kan ook gaan om je uitzendbureau of het payrollbedrijf dat je verloont.

De ontslagbrief

Er zijn verschillende manieren waarop een werkgever je kan ontslaan. Een van de mogelijkheden is door middel van een ontslagbrief in de vorm van een vaststellingsovereenkomst. Hierbij is de werkgever van jou afhankelijk of je met het ontslag wilt instemmen. Je bent bij een vaststellingsovereenkomst niet verplicht om deze te ondertekenen. Voordat u zo’n ontslagbrief gaat ondertekenen zijn er veel zaken die goed beoordeeld moeten worden. Zijn je WW-rechten wel veilig gesteld, krijg je een degelijke ontslagvergoeding, en heb je mogelijkheden om ander werk te gaan doen. Dit zijn belangrijke factoren, die van te voren goed geregeld en vastgesteld moeten zijn voordat je een vaststellingsovereenkomst gaat ondertekenen. Daarom kun je het beste juridisch advies inwinnen voordat je een vaststellingsovereenkomst tekent.

Ontslag op staande voet

Wanneer je op staande voet wordt ontslagen kun je het beste direct naar een ontslag advocaat of jurist gaan. Een kantonrechter zal nooit zomaar ontslag op staande voet accepteren. Als je je kansen op een WW-uitkering wilt behouden, dan ben je verplicht om ontslag op staande voet aan te vechten. Schakel dan dus meteen rechtshulp in en ga niet alleen tegen uw werkgever procedeer. U kunt namelijk door emoties vaak verkeerde beslissingen nemen of verkeerde uitlatingen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rondreis Bolivia en Chili

Waar Chili al een ontdekt land is waar je hele mooi schatten hebt is Bolivia nog een relatief onbekende land omdat dit land vaak wordt over...